Τα Χαρτινα Φτερα

Μιχαλης Κεχαγιαδακης - Φωνη - Κιθαρες - Παραγωγη

     

Γεννήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου του 1981 στην Αθήνα.

Συνθέτει και ηχογραφεί το πρώτο του τραγούδι στην ηλικία των 6 ετών. Παρακολουθεί επί σειρά ετών μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Ωδείο Ορφείο στα Εξάρχεια, καθώς και μαθήματα υποκριτικής και θεατρικού αυτοσχεδιασμού.

Μετά την οικογενειακή μετακόμιση στο Χολαργό το 1994, διακόπτει και αρχίζει να πειραματίζεται με τη χρήση hardware synthesizers και ηλεκτρονικών υπολογιστών για μουσική σύνθεση. Συμμετέχει σε πλήθος μαθητικών σχημάτων, όπου και γνωρίζει το Μάνο Ζουρίδη, μετέπειτα συνεργάτη του σε πολλά μουσικά project.

Ακολουθώντας τις κύριες σπουδές του στην Ιατρική, οδηγείται στη Θεσσαλονίκη και μετέπειτα στην Αλεξανδρούπολη, όπου η ανάγκη για ένα φορητό μουσικό όργανο τον ωθεί στην εξερεύνηση της ηλεκτρικής κιθάρας.

Οργανώνει το πρώτο φοιτητικό rock συγκρότημα της ακριτικής πόλης, ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές και μπαρ και δουλεύει ως session μουσικός σε ηχογραφήσεις άλλων καλλιτεχνών, καθώς και ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Η συμμετοχή του σε γνωστά συγκροτήματα της metal σκηνής τον οδηγεί σε περιοδείες εντός κι εκτός Ελλάδος, καθώς και στη συμμετοχή σε 2 επίσημες δισκογραφικές κυκλοφορίες ως συνθέτης, ενορχηστρωτής και παραγωγός.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα για μεταπτυχιακές σπουδές, συνεχίζει την ενασχόλησή του με τη μουσική παραγωγή για άλλους καλλιτέχνες, ενώ εμφανίζεται ως session μουσικός στις περισσότερες Αθηναϊκές σκηνές. Παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής με το Μιχάλη Σμέρο.

Παράλληλα εμβαθύνει στο concept ενός ελληνόφωνου σχήματος με ιδιαίτερο ήχο και συνεχίζει τη δημιουργία πρωτότυπου υλικού σε συνεργασία με το Μάνο Ζουρίδη. Γνωρίζει τον drummer Γιάννη Βερούχη και τον πιανίστα/κιμπορντίστα Χάρη Μπότση και ολοκληρώνεται έτσι η δημιουργία του ελληνόφωνου εναλλακτικού electro rock συγκροτήματος Τα Χάρτινα Φτερά.

Η πορεία τους συνοδεύεται από πολυάριθμες εμφανίσεις καθώς και διακρίσεις σε μουσικούς διαγωνισμούς, και κυκλοφορούν το πρώτο τους digital single «Αίμα απ’ το αίμα σου» σε στίχους – μουσική Μιχάλη Κεχαγιαδάκη το 2012.

Διασκευάζει ριζικά το κλασσικό «Σαν τον Καραγκιόζη», λαμβάνοντας την έγκριση του ίδιου του Διονύση Σαββόπουλου για δισκογραφική αξιοποίηση.

 

Τελικά, το Σεπτέμβριο του 2013 οδηγεί το συγκρότημα στην ηχογράφηση του πρώτου full-length concept δίσκου του με τίτλο «Η Αυτού Πραγματικότης» ως κύριος συνθέτης και παραγωγός, ενώ μοιράζεται με το βασικό στιχουργό Μάνο Ζουρίδη τη στιχουργική του άλμπουμ.