Τα Χαρτινα Φτερα

Μανος Ζουριδης - Μπασο - Φιλτρα

  Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλώνοντας σε οικογένεια με λατρεία στην ελληνική μουσική, ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα σε ηλικία οκτώ ετών, θέτοντας τις βάσεις της μουσικής του παιδείας. Ως φυσική εξέλιξη, στα εφηβικά του χρόνια προχώρησε σε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας, ανακαλύπτοντας τις πτυχές της rock μουσικής η οποία παραμένει ανεξίτηλη αγάπη του. Παράλληλα, μελετώντας σύγχρονους  Έλληνες ποιητές, γρήγορα τον κέρδισε ο έμμετρος λόγος, βρίσκοντας με αυτόν τον τρόπο το σημείο έκφρασης των ανησυχιών και προβληματισμών του.

Μέλος διαφόρων συγκροτημάτων στο ευρύ φάσμα της rock, ως κιθαρίστας, παρέμεινε ενεργός ως μουσικός, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τον Μιχάλη Κεχαγιαδάκη καταπιάστηκε με projects μουσικής παραγωγής, εμπλουτίζοντας τον καμβά της μουσικής του ταυτότητας.

 

Απόφοιτος οικονομικών, με μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων, η μουσική και στιχουργική παρέμειναν το πάθος του οδηγώντας τον στην επιδιώξη του ονείρου του. Η δημιουργία ενός μουσικού συνόλου το οποίο θα μπορέσει να μιλήσει στις ψυχές των ανθρώπων για τα μεγάλα και σημαντικά, υλοποιήθηκε το 2009 με τη δημιουργία του συγκροτήματος «Τα Χάρτινα Φτερά», όπου αναλαμβάνοντας τη θέση του ηλεκτρικού μπάσου και εξερευνώντας πρωτοποριακές τεχνικές παιξίματος, κέρδισε έναν ακόμα λόγο επαναπροσδιορισμού της μουσικής έκφρασης.